Monday 6 July 2009

I have uploaded pictures and updated the map.

The map: if you click on the dots special symbols at the towns you can see the dates of my trip. On the way I have already made I selected only symbols for my sleeping sites. (so: for the most westernly part of my trip). I am now approaching the eastern part of Spain. For the other parts of the map I have used these symbols as a reminder for me of the way description. I eliminate these symbols when they are not opportune anymore.
Remember: you can use several options of Google maps to see details (zoom and pan, with the help of the buttons on the left site of the map).

Castell de Ferro

Gisteren avond stond ineens een heel grote groep mensen bij de fiets. Een lange explicatie met demonstratie verzorgd. Dat was leuk. Ik geloof dat ik geschikt ben voor het Spaanse circus.
Was wel even nodig want ik had even een dip. Fietsen doe je met je hoofd en niet met je benen.
De hitte komt uit Afrika en heet Terra. Deze wind duurt ca. 3 dagen. We zullen zien of het morgen of overmorgen koeler wordt.
Ik slaap op ongewenste geluiden rondom de tent en ben ook direct wakker als er iets gebeurt, dat heeft al een aantal malen diefstal o.i.d. gescheeld. Nu hing er aan 'mijn' boom een brandblus apparaat en het waaide hard. Het veroorzaakte een geluid net alsof ze er met mijn fiets vandoor gingen. De analyse heeft wel een hele tijd gekost, om 2:00 ben ik minder helder.
Om 6:30 fietst het hier een stuk prettiger en kun je lekker opschieten. Nagenoeg geen verkeer. Maar dat duurt helaas maar een uur.
De route is onverwacht toch mooier dan ik had gedacht. Niet overal is het dat supertouristische gedoe. Er is tamelijk veel afwisseling, met stille mooie stukken en vervelende lelijke drukke stukken. Er is best veel zwaar verkeer langs de weg en dus is het behoorlijk opletten, want er wordt hard gereden. Ik moet ook regelmatig stevig klimmen, vooral waar de natuur op zijn mooist is. Ik besluit Motril links te laten liggen en rij door naar Castell de Ferro. De camping is prima en weer goedkoop. Stikt alleen van de vliegen, heel irritant. Het plaatsje is heel aardig en de camping ligt direct bij het strand. Ik moet zeggen geen onaardige keus. Ik heb te vroeg geoordeeld over 6 km Spanje, dat er wel vanaf kan. In de ochtend rijden is mij goed bevallen en ik ben voor 2 uur een stuk opgeschoten (88 km).
Ik ben aan de Mediteraneo, dus ik moet zwemmen. Het is nu lekkerder, maar de wind maakt het toch wat onaangenaam.
Het waait behoorlijk hard. Op het strand wil ik een foto maken en waaien mijn kaartenspontaan uit mijn rugzak. Dat wordt dus een sprintje trekken tegen de wind. Gelukkig weten een paar strandgasten ze op te vangen. (ik kan wel sprinten, maar 50 km/hr is ook voor mij te gortig). Die dingen kan ik echt niet missen.
Iedere plaats blijkt een andere naam te gebruiken voor deze wind.