Thursday 30 July 2009

Crest at the Drome, more than 4000 km

France is just what I had expected. Soft and interesting. Everything, but not too!!!! Only not enough Fanta. Orangina is the alternative but that is really nothing .... I changed over by occasion to Cola, which I have not drunk for mayby 30 years. I feel it in my stomach. I need something good. I have biked in France now for more than 643 km and I like it.
spain was beatiful but very harsh: steep, high and many mountains. mucho calor and it was difficult to find a good camping site.
I would compare France and Spain as eating for fun and eating for surviving!!!!
The opposite has to do with contact with people. Especially in Aragon, Madrid, La Mancha and Andalucia it was easy to get into contact with people, and to talk with them in Castillano. In Catalunya that was more complicated. It looked like the local people would like to know details about my bike, but did not dare to ask.
In France the landscape is easier, not so complicated. It is just like holidays.
I am in Crest. Tonight I visited Crest. An interesting, beautiful town.
I have biked in France now for 665 km and it feels well

Crest, 4082 op de teller

Gisterenavond ben ik nog even over de cascades gelopen, om wat fototjes te nemen. Een feest van herkenning. Ik heb ook nog even gauw een heerlijke duik genomen. Het aardige van de Ceze t.o.v. De Ardeche is dat het water een andere afkomst heeft, het komt niet uit grotten, en daardoor veel warmer is. In een woord verrukkelijk!!!!
Bij de tafeltennistafels en dus bij mijn tent was het een drukte van jewelste met opgeschoten jeugd. Ik herinner mij mij kinderen op deze leeftijd en op deze camping nog goed ....! Tot diep in de nacht ging het door.
Vanochtend de Rhone overgestoken. De Mistral is gisteren begonnen en die is strak noord en dus tegen en heel stevig. Geen pretje en oppassen 'geblazen'. Zelfs dalend moet ik trappen.
Ik kan me delen van de route nog goed herinneren van 8 jaar geleden, toen ging ik de andere kant op.
Ik zie plaatsjes als Pont St Esprit en Valreas. De laatste col was[Col du pas de Lauzun, een heel indrukwekkende klim naar (slechts 504 m, maar ontzettend mooi.
Ik ben om 19:00 in Crest en heb eeb mooi plekje op het trekkersveld. Na het eten nog even het dorp in. Het is een heel oud plaatsje met een Donjon en dus getekend door leed uit de godsdienststrijd. Nu is er in de hoofdstraat een gezellige braderie die zich daar niets van aan trekt. Gewoon touristisch gezellig.