Thursday 6 August 2009

Lunéville

Ik moet echt nog eens goed kijken wat ik in het verleden hier in de buurt heb gedaan (kan ik thuis pas), want net zoals de perfecte, rustige camping van afgelopen nacht herinner ik mij Darney ook heel goed. Dat is maar 45 km verderop dus het kan niet zo zijn dat ik op een reis op zo een korte afstand heb gekampeerd. Trouwens ik kwam van de andere kant Darney binnen. Teken dat mijn geheugen goed is, maar er zitten toch wat gaten in. Ach iets om mij onderweg mee onledig te houden. Je moet toch wat met je hersenen.
Ik kan me zelfs nog goed herinneren dat ik in het enige cafe van het dorp samen met een Nederlandse fietster, ook de enige gast van de onbewaakte camping alhier, een biertje heb zitten drinken. Hoe belangrijk kan iets zijn???
Gisteren avond met het stel dat de caravan voor mijn deur heeft weggejaagd gezellig zitten kletsen. (ik ben van de weeromstuit hun namen vergeten, omdat hij een heel apparte naam had). Ze kwamen uit Nijmegen.
De Saone wordt hier een smal beekje, vreemd gezicht tov die brede traag stromende rivier 30 km terug.
Bij Jesonville passeer ik de Franse noord zuid waterovergang. Het water ten zuiden hiervan stroom allemaal naar de Middellandse zee. Het water ten noorden hiervan wordt via de Maas naar ons land en de Noordzee afgevoerd. Als ik een bootje had hoefde ik niets meer te doen, bij wijze van spreken.
Het landschap is afwisselend landbouw, beeteelt en bos. Behoorlijk glooiend. Het aardige van deze dorpen hier is dat er nagenoeg altijd een paar bankjes te vinden is onder een stel bomen om en goede lunch te nuttigen en even rustig de ogen toe te doen.
Sinds 2 dagen vertoont mijn communicator weer dezelfde kuren als in het begin van de reis. Heel lastig, want mijn batterij is in 8 uur leeg.
Vandaag tot aan Lunéville gekomen, na bijna 130 km. Een traject naar tevredenheid met veel heuveltjes, 80 m omhoog, 80 m omlaag. Een paar heel steile stukken erbij, zo steil dat je binnen een paar minuten verzuurd en jezelf echt moet toespreken ('door of stoppen ... Door of stoppen????? Pijn, nog even tot dat bosje, hijg, hijg, hijg) en dat hart maar schreeuwen om rust!!!! Maar verder heel acceptabele stijgingen.
Ben vandaag wel erg bezig geweest met oude ritten en de verwarring die dat met zich meebrengt.
Le Clerc ligt vlakbij en ik heb nu maar eens uitgebreid lopend geshopt. Vanavond eens heel anders gegeten. Mijn maaltijden bestonden eigenlijk uit macaroni, groente (macedoine of erwten), champignons, olijven en tomatensaus. Alles uit blik. Goed voor de energie en in combinatie met veel fruit overdag en drinkyoghurt breed genoeg, dacht ik. Maar ik kan geen macaroni meer zien. Dus ik heb vanavond een uitgebreide verse salade gemaakt met een gekochte maar lekkere dressing en dat aangevuld met chips en brood. Heerlijk en voor herhaling vatbaar, als morgen alles tenminste nog in acceptabele staat is. Dit is een rustige camping.

No update of map and pictures. Progress

I am riding about the same route as last year, so I am making almost no pictures. It is still beautiful here and the wheather is perfect (not like last year with much rain). But there is no sense in looking for an internet cafe to do these activities. I think I will update the weblog when I am home, which will be about august, 13th or 14th.
In my weblog of last year (link in 'my profile') you can forecast my tour (roughly). I take sometimes other campings and in Luxembourg and Belgium I will take an alternative route. I want to avoid the city of Luxembourg this time, because it is very time consuming and complicated to find my way (a city in 3 dimensions!!!!)
My daily messages will go on.
Everything is going perfect. I feel good. After 4600 km .... Still not worn out! As long as I drink enough water.