Sunday 21 June 2009

Laatste dag Madrid, morgen verder.

Na boodschappen en ontbijt heb ik de reis naar de kust verder gepland. Ik moest een keuze maken. Of mij haasten om een vriendin in Malaga voor zondag (dan vliegt ze naar de USA) nog te ontmoeten, of zonder tijddruk het oorspronkelijke plan uit te voeren. Dat laatste is het geworden. Ik vind de risico's van de hitte en de bergen te groot en kom nog voldoende onzekere situaties tegen zoals waar te kamperen om die haast er niet nog eens bij te willen hebben. Ik voel me daar wel goed bij.
Vanmiddag (zaterdag) heb ik Joseba (ook een lange afstand fietser) ontmoet (kende ik van 2 jaar geleden, mijn Spaanse cursus) en zijn we samen bij zijn huis gaan zwemmen. En heel lang bij gepraat.
Ik probeer mijn groenvoer behoefte weer op peil te brengen. Dat is tijdens het fietsen lastig omdat ik weinig vers kan houden. Ik heb ook knap last van de droogte en hitte (kapotte lippen, ondanks het insmeren, pijnlijke slijmvliezen en verkoudheid). Ik eet normaal zoveel mogelijk fruit, maar toch...
Vanochtend (zaterdag) naar het Retiro park geweest, krantje (El Pais) gekocht en lekker zitten lezen met cafe con lecce. Het ultieme genoegen!!??
Zondag ochtend in Cafe Commercial (een beroemd grand cafe) mijn krant gelezen, dat was wel zeker een genoegen vanwege de entourage.
Gisteren is een Pools stel op de fiets aangekomen, waarmee ik heelwat had uit te wisselen: fietservaring en zij komen net uit Andalusia terug.
De avond met de intercambio groep doorgebracht, als vanouds een gezellige sfeer, maar er waren zegge en schrijven maar 2 bekenden van 2 jaar geleden, neemt niet weg dat het zeer geanimeerd was. Vooral als ze ontdekken dat je een volgens hun, zotte tocht onderneemt. Het wordt weer knap laat en dan blijkt het Poolse stel ook in de metro te zitten.
Vandaag heb ik pillen gekocht om mijn mineralen en vitaminen huishouding op peil te houden. Ik verlies zoveel vocht dat ik daar wel eens te kort aan zou kunnen krijgen. Een klein reiswekkertje is nergens te koop, helaas, want ik durf de communcator niet meer op wekken te zetten. Verder doet hij het nu goed en dat wou ik ook maar zo laten.