Wednesday 1 July 2009

Granada

Op mijn wildkampeerplaats heb ik heerlijk geslapen. Geen hondengeblaf zoals ik dat gewend ben. Iedere camping ligt in de buurt van een dorp of stad en daar zijn heel veel honden. En die willen vooral snachts blaffen, waarom weet ik niet.
Ik start zoals gewoonlijk vroeg 6:30, om de zon te mijden. Ik sta op, zelfs voordat het vroegste vogeltje fluit.
De route naar Granada is overzichtelijk. Het gaat door een pracjtig berggebied, langs Guadix, over totaal ongeveer 80 km. Weinoig bijzonders te melden. in Guadix en Purullena zijn grotwoningen in de tufsteen. Dat heb ik Capadocie al eens gezien. Ik vind het vooral leuk aan de buitenkant, dus hoef ik ze niet te bezoeken. Onderweg kom ik een stuwmeer tegen en ik kan het niet laten even te gaan zwemmen. Na een klim naar 1297 m heb ik dat wel verdiend, vind ik.
Ik moet in Granada aan de andere kant van de stad zijn, vlak bij het busstation. 7 jaar geleden ben ik hier voor het laatst geweest, maar dit deel heb ik niet gezien. Het is nog een hele klus dat stads verkeer. Ik moet duidelijk aangeven wat ik wil en dan lukt het wel.
Uiteindelijk ben ik om 15:00 op de camping.
Bij de camping is een heel groot zwembad. Er is een groep van de vrije school van Den Haag. Ik heb leuk, bij het zwembad, zitten kletsen met de gymleraar.
Mijn frame is gescheurd bij de standaard. Begrijpelijk met zo een gewicht. ik zag hem zakken als hij op de standaard ging. Ik moet nu een lasserij zien op te zoeken. Niet ver weg zit een fietsenmaker, maar die kan niet lassen. Hij heeft echter een vriend die dat wek kan, hij belt hem en om 19:00 spreken we opnieuw af.
Paco is redelijk op tijd met zijn Polo.tje. De fiets moet gedemonteerd, zo een Polo is klein, en de hele zwik gaat 20 minuten rijden naar een werkplaats in een buitenwijk. De fiets op de lastafel, delen (ketting, hudrauliek) beschermen en 'schijten' maar. Dan weer terug naar de camping, wielen er in en alle ontwrichte delen weer in orde maken.
Ik heb nu echt trek in een biertje. Granada heb ik nu niet gezien, maar dat heb ik 7 jaar geleden al bezocht. Ik moet er nog een nachtje over slapen of ik morgen blijf of doorga.
De techniek heeft mij nu heel vaak in de steek gelaten. Ik heb mijn fiets perfect voorbereid. Het zijn allemaal storingen die niet te voorspellen waren geweest. Het freewheel ligt iets gecompliceerder: achteraf geredeneerd. Ik hoorde sinds een paar maanden een verkeerd geluid, een tik, een tijdje na het overschakelen. Ik had dit tot op de bodem moeten uitzoeken. Met fietsenmakers is dit moeilijk. Niemand kan met een ligfiets proeffietsen. Uiteindelijk heb ik het geaccepteerd. Dit is wel het signaal gebleken dat naar de freewheel storing zou hebben geleid.
Wat kan ik nu van vandaag en mijn fiets leren????? Tom, take your time!!!! What is the hurry???? Ik heb een paar prachtige doelen te bezoeken. Mijn kleindochter is pas 16 augustus jarig, waarom zou ik voor die tijd terug zijn???????. Tijd genoeg. Dit is een prachtige reis. Enjoy the trip!!!!! Een dagje Granada kan er wel bij. Geen nachtje nadenken nodig!!!!