Sunday 28 June 2009

Nog steeds Cazorla, zondag

Op de camping naast mij staan 3 Spanjaarden. Ze zuipen de hele dag door en blowen ook het nodige. Vanochtend om 5 uur werd ik wakker doordat iemand aan mijn spulletjes zat en stond te brommen. Dus lamp aan en tent open. Was een van die kerels iets bij mijn tafel aan het doen. Dus ik heb hem toegeroepen dat hij moest verdwijnen ('s nachts is mijn Spaans niet zo goed, dus dat ging in het Engels, maar op een Spaanse toon). Hij kwam voor mijn tent staan met gebaren dat ik zachtjes moest doen en wees naar zijn tent. Uiteindelijk vertrok hij. In de morgen vond ik een peuk in mijn theekop. De viezerik. Om 10 uur lagen ze nog te snurken. Ik heb vanochtend mijn tent naar het bovendeel van de camping verhuisd, vanwege het mooiere uitzicht. Daar staan Anton en Jeanie (mijn buren van de vorige camping, die naar Sevilla fietsen) en Winnifred en Annita, die vanochtend vertrekken. Ik neem hun plaats over. Dat lijkt wel alsof ik ze wegkijk, maar geen probleem.
Het is een rustige zondag dus tijd voor een cafe con leche op het terras met het krantje erbij. Gedwongen rust moet je gebruiken. Ik lees een aardig artikel over Cabo de Gata, onder Almeria, misschien wordt dat een doel ipv Sevilla. Cabo is de bekende filmlocatie voorlei westerns (Sergio Leone, once upon a time... en zo). Zal eens naar kijken, nu ik toch aan het aanpassen ben.
Na de koffie moet ik toch wat cultuur opsnuiven. Boven Cazorla ligt Castillo de Yedro uit de 12e eeuw (eerst de moren, later de christenen). Dat heb ik bezocht. het kasteel ziet er van buiten imposant uit. Het openbare gedeelte is tamelijk klein, met oude schilderijen en wapentuig. Maar natturlijk heb ik ook het niet openbare deel bezocht. Beetje stiekum, met hulp van de vriendelijke rondleidster, poortje open en de versterking rondwandelen.
Na mijn siesta heb ik mijn, inmiddels, voormalige buurman nog even aangesproken op zijn nachtelijk gedrag, maar nu in duidelijk te verstaan Spaans. Hij had zich vergist in de tafel. Dan moet hij wel stomdronken geweest zijn, want vergissen is zelfs 's nachts niet mogelijk.
De nieuwe locatie op de camping bevalt prima. Er gaat rust van uit, voldoende schaduw en een prima uitzicht over het dal en de begen. Op de foto krijg ik dit nauwelijks vastgelegd.