Thursday 23 July 2009

Taradel, bij Tona

Een paar dagen geleden had ik bij Arnes een prachtige zonsopgang gefotografeerd. 20 km verderop zag ik heel veel brandweerautos en politie heen en weer rijden. Gisteren kreeg ik mail met de vraag of ik geen last had van de branden. En Peppino (mijn buurman), die was een uur later vertrokken, vertelde dat hij de branden had gezien. Ik was daar kennelijk dus vlakbij en de bijzondere zonsopgang zal wel door de rook beinvloed zijn. Er schijnen al 4 brandweerlieden te zijn omgekomen. Bij bomberos gebouwen zie ik vlaggen halfstok hangen.
Vanochtend weer een behoorlijk lange klim gehad, van 430 m naar 850 m en weer omlaag. Ook de middag staat in het tekenvan klimmen. Ik vind het gebied minder mooi qua landschap. Weinig bijzonders te zien. Ik moet nog 210 km naar Girona en heb de keus om dat op te delen , 130 en 80 of andersom. Bij de laatste keus ligt de camping erg ongelukkig en moet ik 30 km extra rijden. Dus het wordt vandaag 130 km. Ook dat blijkt weer wat lastig te zijn, want de camping in Tona is opgeheven. 15 km verderop, in Taradell ligt een prachtige camping, maar om er te komen is voor een fietser een gruwel. Het laatste stuk staat bol van de zeer steile klimmen. Ik kan het woordt Ariva met het bijbehorende naar de hemel wijs gebaar niet meer horen. Ik ben om 20:30 op de camping, waar de beheerster me haar brood heel vriendelijk afstaat. Ik krijg een plek helemaal bovenin, nou om daar te komen met de ligfiets, daar is de Sierra de Segura niets bij.
Mijn buren zijn Paul en Marleen met zoon Rens uit Overveen. Erg aardige mensen die me meteen volstoppen met allerlei heerlijk voedsel dat je als fietser node ontbreekt. Gezellig de hele avond met ze doorgebracht.