Tuesday 14 July 2009

Nog steeds Penascosa, rustdag

Vergeten de wekker te zetten. Toen ik om 6:45 wakker werd heb ik een tijd liggen nadenken: Het volgende stuk is tamelijk lang, dus ik moet er vroeg uit om de zon een beetje te vermijden. Dat is dus mislukt. Maar ik voelde dat ik toch weer toe was aan een kalm dagje. Soms wordt dat door het toeval bepaald. Dat wordt dus een ochtendje naar Alcaraz, krantje lezen, bekijken wat ik al gezien heb (want zoveel is er niet, behalve het prachtige monumentale plein, maar dat is compleet in de renovatie), koffie met ....een of andere koek. En boodschappen doen. Ondertussen heb ik ook het Santuario de Nuestra Senora de Cortes bezocht, dat langs de route naar Alcaraz ligt. Een nonnenklooster dat een echt bedevaartoord is (blote voetenprocessies etc.). Het is niet zo heel oud (18e eeuw), maar wel mooi. Ach 24 km, ondanks het klimmen maar zonder bagage, valt nog onder rust, hoewel Joeri er wel om moest lachen: die berg op zou hij een paar dagen door geveld zijn.
Het is bewolkt, het zou een ideale fietsdag zijn geweest.
In de middag ga ik met Joeri proberen de warmwaterinstallatie voor de Cabanas in orde te krijgen. Sinds gisteren is die gestoord. Het blijkt dat in de regelaar kortsluiting is opgetreden, dat wordt dus helaas een nieuwe regelaar kopen.
Lekker vliegvrij (in de tent) gesiestaat. Heeft me goed gedaan. Ik moest wat slaap inhalen.
Het hulpje op de camping, Juan Carlos, is 25 en komt uit Equador. Hij is alleen naar Spanje gekomen, 6 jaar geleden. Leuk jong. Er zijn heel veel Equadorianen hier in Spanje.
De werkloosheid in Spanje is opgelopen tot 18,7% met in het laatste jaar een stijging van 8,2%. Inderdaad gigantisch als je dat vergelijkt met Nederland (3,2%, 0,4%). De buitenlanders krijgen in toenemende mate de schuld, waar heb ik dat eerder gehoord, om de realiteit te ontkennen en de schuld te kunnen afschuiven????
Na het zwemmen pilsje drinken. Er kwam een Duitser aan met een Audi 80. Was een maand aan het rondreizen door La Mancha, met zijn kat. Hij slaapt op de neergeklapte achterbank/kofferbak. Past net. De man was 80 jaar. Ongelooflijk hoe flink iemand dan toch nog kan zijn.
Ik vind het jammer om van deze prachtige camping, met zijn ontspannen, landelijke sfeer, met zijn vriendelijke gastvrije eigenaren, weg te gaan.