Monday 13 July 2009

penascosa

Ik heb al een paar keer roofovervallen gehad van dieren (denk ik) die mijn fourage misbruiken. Ik laat alles buiten staan. Ik wordt er wel wakker van en dan grijp ik in (soms te laat). Merkwaardig is dat ik al een paar keer eten ben kwijtgeraakt dat dieren helemaal niet willen hebben, volgens mijn theorie. Gisteren nacht: een plastic zak met kersen en een voorverpakte Bleu d'Auvergne. en een nectarine was aangevreten (hoe durft hij/zij???). Een paar weken geleden een stukje ham (in plastic zak). Gisteren nacht zag het beest er raar uit, met opgestoken oren en een spitse snuit. Het leek wel een droom (beeheestjes...).
Ik ga wat preventieve maatregelen nemen.
Ik heb een slang de weg zien oversteken, voor het eerst. Mooi gezicht. Slingerend overstekend wild.
Vanochtend extra vroeg vertrokken (6:15). Ik zat mijn bocadillo om 6:00 op te eten op het terras van de camping. De campingbeheerder schrok van me toen hij naar de WC moest. Ik moest 2,5 keer klimmen over 1450 m (vanaf 1000 m). Dat wil ik graag doen voor de hitte. Dat is me goed bevallen. Alleen de afdalingen zijn heel lastig want ik val bijna in slaap en moet extra goed opletten om geen foutjes te maken. Het was een schitterende route door afgesloten valleien waar geen kip komt, dus heel eenzaam en rustig.
Ik ben om 11:30 in Alcaraz na 60 km. Even stadje bekijken, ziet er heel leuk uit. Straatjes, steegjes, trapjes, pleintjes.

Na Alcaraz moet ik nog 10 km en natuurlijk is dat weer klimmen op het heetst van de dag. De kaart is onvoldoende duidelijk over de hoogte en lengte, dus een voorbijganger vertelt mij, op mijn vraag, dat het wel meevalt. Niet dus, het gaat weer naar het hoogste punt, 1140 m. Maar ja, het kan niet anders. Ik heb wel wat onvriendelijks afgemompeld. Ik houd niet van beklimmingen op deze manier aan het eind van de route.
In Penascosa is de camping uitstekend, door een aardig Belgisch stel, Arlette en Joeri, gerund (eigenaar). Lekker rusten, zwemmen en ik mag van hun computer/internet gebruik maken. Dit ondanks het feit dat ze al twee keer een PC hebben moeten vervangen door stomme behandeling van klanten. Dus ik ben ze erg dankbaar. Camping Sierra Penascosa ziet er prima uit en is gezellig rustig. Ik heb een hele tijd leuk zitten kletsen met Joeri en Arlette en ook weer veel opgestoken van Spanje.
Na het douchen weet ik weer zo een rakker te betrappen die er met mijn kaas vandoor gaat, een kat. Net op tijd.

Map and pictures have been updated

Thanks to the very friendly cooperation of the owners of camping Sierra Penascosa (near Alcaraz) I was able to update my blog completely. Joeri allowed me to use his computer in spite of having bad experience in the past, with people damaging the computer completely by spilling coffee over it.