Wednesday 22 July 2009

I have updated the map and uploaded my pictures

Until Montblanc

montblanc

Een planning maken voor de komende dagen is nog knap ingewikkeld. Ik vind dit boekje niet echt handig. De boekjes die ik gewend was hielden de beschrijving dicht bij de kaarten, dus heel wat minder bladeren.
De hoogte aanduiding is belabberd.
Vannacht heeft het behoorlijk lang ge-onweerd en geregend, en de wind was ook stevig. Haringen zijn moeilijk in de grond te krijgen, maar zijn er zo weer uit. Dus moest ik er vannacht ook even uit.
Het waait nog steeds stevig, dus uitkijken en het is half bewolkt.
Ik maak er een korte dag van, dus tijd om het klooster van Poblet te bezoeken. Een UNESCO monument met een oorsprong uit de reconquista tijd (12e eeuw).
Ik leg aan in Montblanc bij een keurige camping.
Het blijkt dat ik weer mijn mondstuk van mijn Camelback ben verloren. Dus weer op zoek naar een sportzaak, maar nu met minder vertrouwen.
Ook internet wil niet echt lukken, want in het betreffende cafe kan ik geen foto's uploaden, ze hebben daar een paar dingen geblokkeerd. Inmiddels is Peppino (2 dagen geleden in Arnes) weer mijn buurman geworden.
Na de siesta (shit vliegen) en zwemmen moet ik weer naar de stad. In de sportzaak hebben ze ook een waterzak, alleen een ander type en gelukkig ook een andere prijs. Nog wat verder gezocht naar de Camelback, maar zonder resultaat. Dus wordt ik een waterzakverzamelaar. Hopen dat deze het langer uithoudt.
Een ander internetcafe lukt beter. Het is weer een grote hoeveelheid foto's geworden en de kaart had ik al bijgewerkt, dus dat is vooral heel lang wachten tot ze geupload zijn.
Daarna moet ik de titels erbij schrijven, een tijdrovend karweitje. Dan begint het te onweren en bedenk ik me dat ik alles buiten heb liggen (beetje wennen aan ander weer). Maar ik wil mijn werk wel af hebben. Ik ben nog nooit zo hard gegaan over twee bulten heen. Uiteindelijk stelde het onweer en die paar druppels niets voor. Voor niets geraced, maar dat weet je niet vooraf. De tent in orde gemaakt en toen moest ik weer terug om boodschappen te doen. Dit leven is een hard bestaan!!!! ;-).
Het maaltje dat ik heb gekookt was heerlijk, vraag maar aan de mieren.
Ik heb samen met Peppino nog gezellig zitten borrelen. Hij gaat nu richting Barcelona en ik trek noordelijker naar Girona.