Friday 26 June 2009

Cazorla, goede keus, alles komt goed.

Vlak voordat ik ingepakt ben komt Sabine langs, die met Chris van Malaga naar Valencia fietsen, maar wel die hoge pas in de Sierra Nevada (pico ....) hebben gedaan, zelfs over een stuk gletscher. ik geloof dat dat de hoogste pas van Europa is. Dat zou ik ze, zeker nu, niet nadoen. Het Poolse stel in Madrid had die pas ook genomen en waren lyrisch.
Sabine en Chris hadden van mijn vorige buren al gehoord dat ik hier met een ligfiets was. We gaan eens uitgebreid kettingen en derailleurs bestuderen en vergelijken. Volgens mij hebben we het probleem nog niet onder de knie. Ook heb ik per mail diverse adviezen gekregen zowel in mentaal als in technisch opzicht, waarvoor zeer veel dank!!!!!. Hartverwarmend om zoveel medeleven te krijgen. Tot Cazorla Zal ik nog een paar stevige klimmen krijgen, dan moet ik daar maar eens echt goed mijn conclusies trekken.
Langs het gigantische stuwmeer is de route in een woord schitterend en zolang ik niet te hard stijg kan ik weer echt genieten. Op de camping heb ik een diepvries stokbrood gekocht. Ontbijt betekent dus eerst even in de zon gaan staan met mijn stokbroodje.
De laatste klim naar Cazorla staat aangeschreven als heel pittig, gedurende 7 km. Ook de nodige fietsers waarschuwen me daarvoor. Ik trap hem nagenoeg in een keer door. Het blijkt kinderspel te zijn bij de hellingen die ik gisteren had. Ik heb een goede keuze gemaakt. De reisdag was vandaag prima. De idyllische camping San Isicio ligt iets voorbij het stadje. Op het eerste gezicht ziet deze camping er prima uit, met een heerlijk, wel gevuld, zwembad.
Ik heb eerst mijn fietsleverancier gebeld voor advies, en na demontage denk ik dat het lek boven tafel is: er zit speling op mijn casette, waardoor het freewheel af en toe blokkeert en af en toe doorlaat, dat zou verklaren dat ik, eenmaal gaande, goed door kan gaan en het probleem alleen maar optreedt als ik demareer.
Nu nog, mbv de camping baas een fietsenmaker zoeken.
Vandaag onderweg ben ik meer Nederlandse vakantiefietsers tegengekomen dan op het hele stuk van N-Spanje naar hier. Komt natuurlijk door de routebeschrijving. Op de camping staat het Nederlandse stel dat ik gisteren op de andere camping heb gesproken. Zij zijn van Deurne naar Sevilla aan het fietsen
De campingbaas is zelf fietsen in Noorwegen. Zijn dochter kan mij goed helpen: ik zoek de technische woorden op en zij belt de grootste fietsenzaak van de regio op, in Lenares, 70 km verder, op. Zij konden ons niet vertellen of ze de spullen hebben, dat wordt dus gokken op: de grootste zaak.
Nu nog het busstation opzoeken. Geen info, maar de buschauffeur wist me wel te vertellen dat ik om 7:00 mee kan. Terug moeten we dan maar zien. Het is maar 70 km, dus desnoods wordt dat terugfietsen.
Morgen is mijn Rosinante weer helemaal in orde en voelt deze Don Quijote zich ook weer prima (denk ik)