Wednesday 24 June 2009

Hornos, Andalucia, meer dan 1000 km gegaan.

Ik had echt de p in. Mijn kaart is 1 jaar oud en kennelijk onbetrouwbaar. Waarom heb ik dan 140 km gereden???
Uit de douche kwam roestwater, ik ben net niet rood. Ik wilde met credit card afrekenen. Dat ging helaas niet. Dus de portemonaie leeggeschud. Ik had op 3 euro na voldoende. Dat was wel OK.
Je wordt hier door iedereen via autowegen gewezen. Ze kunnnen kennelijk niet in het klein denken. Maar ze blijken er wel te zijn.
De wegen hier zijn allemaal kaarsrecht. 30 km rechtdoor is niet abnormaal. Je zou er bijna bij in slaap vallen. Wat dat betreft vond ik N-Spanje mooier. Misschien komt dat nog. Ik heb die laatste zinnen nauwelijks geschreven of ik zit al in de bergen. Ik had ze nauwelijks zien aankomen, het leken wel heuveltjes, maar het is weer het serieuze werk:klimmen en dalen en kronkelen. Hard werken maar mooi, ik zit in de Sierra Seguras. Om ca. 11:00 rijd ik Andalucia binnen. trouwens vanochtend ben ik ook over de 1000 km gegaan. Om precies te zijn heb ik tot vandaag 1130 km gemaakt.
Ik rij vanochtend stevig door, want ik wil niet weer om 17:00, na de siesta nog 60 km voor de boeg hebben. Ik schat dat ik nog 40 km te gaan heb.
Ik houd siesta in Los Mochuelos op een beschaduwd pleintje, verder geen mens te bekennen. Ik maak me net klaar voor de dut, komt een meneer aanlopen met een beker koude kersen, heerlijk.
Ik heb de siesta tijd (wat een geduld moet ik hebben!!!) gebruikt om mijn ketting te smeren. Mijn olie flesje is helaas ter ziele. Het lukt nog net een keer.
Ik ben mijn vlaggetje onderweg verloren, eens kijken hoe ik dat nu weer moet oplossen.
Die 40 km vallen niet mee, het is veel klimwerk. De camping zo bij Hornos moeten liggen, een dorp waarnaartoe ik over 5 km ca, 150 m moet klimmen. Ik vertrouw het niet dus ergens midden in de klim houd ik een automobilist aan. Nee, er is inderdaad geen camping. Wel een in het dal en dan nog zo een 10 km verderop. Dus het venijn zit weer in de staart. Ik heb weer visioenen over een dagje rust aan een heerlijk zwembad of meer. Er is inderdaad een meer, maar een heel eind weg, lager. Er is een zwembad, maar dat is 2 dagen in onderhoud. Ach ik zie morgen wel. Misschien moet ik systematisch wisselen tussen wild en legaal. Het probleem met wild is dat je eigenlijk pas rond donker je tent op kunt zettenen dan heb ik er al zo een 140 km op zitten, ook niet direkt ontspannend. We zien wel.